Čokoladni mousse s borovnicama

Sastojci

  • 2 šalice smrznutih borovnica
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 170 g maslaca
  • 50-70 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 4 bjelanjka
  • sol
  • cimet
  • Rum ili Maraskino

 

Priprema

  1. Pripremite 2 zdjele za kuhanje na pari. U prvoj zdjeli za kuhanje na pari rastopite 400 g čokolade i 170 g maslaca, pri kraju topljenja dodajte prstohvat cimeta.
  2. U drugoj zdjeli za kuhanje na paru, pjenjačom istucite 4 žumanjka s 50-70 g šećera i mješate dok se smjesa ne zgusne. Na kraju dodajte malo ruma ili Maraskina.
  3. Nakon što se čokolada i maslac otopljen u prvoj zdjeli malo ohlade, u nju dodajte smjesu žumanjaka iz druge zdjele te lagano promiješajte.
  4. Električnom mješalicom (mikserom) u posudi izradite 4 bjelanjka s prstohvatom soli te ih lagano umješajte u smjesu čokolade i žumanjaka.
  5. Servirajte u zdjelu po izboru. Još topli mousse pomiješajte s borovnicama. Površinu po želji ukrasite borovnicama.