Chutney s borovnicama i kaduljom

Chutney s borovnicama i kaduljom posjeduje raznolikost koja bogato nadopunjava jela. Paleta okusa budi inspiraciju i želju za daljnjim istraživanjem. Servira se samostalno na krekerima, kao prilog uz sve vrste mesa, premaz na palačinkama…

 

Sastojci

  • 125 ml luka, fino sjeckanog na kockice
  • 2 režnja češnjaka, fino sjeckanog
  • 100 ml soka od naranče (100%)
  • 600 ml svježih ili smrznutih borovnica
  • 3 žlice octa (Balsamico)
  • 60 g šećera
  • 1 žlica ribanog đumbira
  • 5 listova svježe kadulje, sitno sjeckane
  • prstohvat soli
  • prstohvat čili papričice

 

Priprema

  1. U lonac srednje veličine pirjajte luk, češnjak i sok od naranče. Pirjajte uz miješanje sve dok sastojci ne zavriju, potom dodajte preostale sastojke.
  2. Nastaviti miješati sastojke dok ponovno na zavriju.
  3. Smanjite temperaturu i polagano kuhajte 30 – 40 minuta (uz povremeno miješanje) dok se Chutney ne zgusne.
  4. Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak do serviranja.