Mi smo ekipa koja obožava borovnice!

Iz tog razloga odlučili smo podići plantažu borovnica. Preokrenuli smo naše radne obaveze naglavačke i krenuli u osvajanje sasvim novog terena – vlastitog uzgoja borovnica. Nemojte misliti da prije toga nismo dobro razmislili, istražili i proučili u što se upuštamo :-) Vjerujte nije lako, posla ima jaaaako puno, kroz sva godišnja doba.

Naoružani velikim entuzijazmom, voljom, strpljenjem i marljivim radom krećemo u ostvarivanje svoje vizije – proizvodnje najukusnijih borovnica. Prve sadnice su posađene u jesen 2010.

Na površini od 2,5 ha uzgajamo 4800 sadnica borovnica. Cijela plantaža je pokrivena zaštitnom mrežom protiv tuče i ptica te je implementiran sustav za navodnjavanje.

Jednom kada probate Naše Borovnice sigurni smo da će Vam priuštiti čisti užitak i zadovoljstvo :-)

 

Projekt proširenja plantaže 2017.

U 2017. godini proširili smo nasad borovnica za dodatna 3ha koji je sufinanciran sredstvima EU putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj projektom “Podizanje i opremanje nasada borovnica, opremanje skladišta, nabava gospodarskog vozila i poljoprivredne mehanizacija u sklopu “Programa ruralnog razvoja”.

Uz nasad borovnica koji je zaštičen protugradnim mrežama nabavili smo opremu za sortiranje, pakiranje i čuvanje borovnica, vozilo hladnjaču, poljoprivrednu mehanizaciju za održavanje nasada te prateću opremu.

tablaeu