Blueberry crumble

Sastojci:
za crumble nadjev:

  • 1/2 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalica brašna
  • 1/2 male (čajne) žličice cimeta
  • 1/2 male žličica muškatnog oraščića
  • 1/4 male žličica đumbira u prahu
  • 1/4 šalica omekšanog maslaca

 

za biskvit:

  • 2 šalice brašna
  • 2 male žličice praška za pecivo
  • 1/4 male žličice soli
  • 1/2 male žličice cimeta
  • 3/4 šalice šećera
  • 1/4 šalice omekšanog maslaca
  • 1 veće jaje (ako su manja uzmite 2)
  • 1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
  • 1/2 šalice kefira
  • 3 šalice svježih borovnica

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C.
Pripremite 3 posude.

U jednoj posudi pomiješajte sastojke za crumble.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.
U trećoj najvećoj posudi, mikserom izradite maslac, šećer i Bourbon vanilija šećer, dodajte jaje i izradite glatku smjesu. Dodajte sastojke iz druge posude i kefir (naizmjence: brašno, kefir, brašno, kefir) dok dobro ne izmiješate sve sastojke zajedno. Na kraju pažljivo umijesite borovnice, pazite da se ne zgnječe.

Dobivenu smjesu prebacite u kalup za pečenje na koji ste prethodno stavili masni papir za pečenje. Raširite smjesu po kalupu i po površini pospitecrumble nadjev.
Pecite 50-60 min.

Servirajte ohlađeno.