Savijača s grisom i borovnicama

Sastojci

tijesto s grisom:

  • 3 jaja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše ulja
  • 2 čaše grisa
  • 1 prašak za pecivo
  • 2  vanilin šećera
  • kore za savijaču

voćni dio:

  • 1 kg borovnica (može biti i kombinacija s drugim bobičastim voćem)
  • krušne mrvice
  • mlijeko 

 

Priprema

  1. Izmiješati sve sastojke. Prirediti jednu koru za savijaču i namazati ju smjesom. Prekriti smjesu sljedećom korom i ponovo namazati smjesom te pokriti korom. Sljedeće, staviti voćni dio (ostaviti dio voćnog nadjeva za završni premaz na savijači) izmiješan s malo krušnih mrvica  te nakraju zarolati. Od ove smjese može se napraviti tri štrudle. Dvije jabuke jedna od višnje. Može se i izmiješati voće.
  2. Savjet – završni premaz po savijačama. Voćnom dijelu dodati malo mlijeka i tako premazati gornji dio savijača.
  3. Peći oko 40 minuta na 180.